Tarieven, vergoeding en Nota - Praktijk Podotherapie Ter Aar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Tarieven, vergoeding en Nota


Tarieven behandelingen

Aan het bezoek bij de podotherapeut zijn kosten verbonden. Het behandelplan en de daaraan verbonden kosten worden met je besproken na het onderzoek. Je beslist daarna of je van de therapiemogelijkheden gebruik wilt maken.
Hieronder volgt een overzicht van de meest gebruikte behandelingen en de kosten daarvan. De gedeclareerde tijd omvat direct en indirect contact(tijd nodig voor analyse, ontwerpen, advies en rapportage)
Let op dit is slechts een richtlijn!

(controle) consult v.a. € 40
onderzoek v.a. € 87,50
onderzoek +aanmeten+afleveren zolen v.a. €  225,00
onderzoek+aanmeten+afleveren gecertificeerde zolen voor werkschoen
245,00
onderzoek+aanmeten+afleveren orthese v.a. € 61,00
voetbehandeling v.a. € 40,00
zlippo+aanmeten v.a.
300,00

De nota wordt opgestuurd via Infomedics

Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen.


Betalingsregeling.
Lukt het niet om op tijd te betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Servicedesk van Infomedics op 0900 - 404 94 04 (€ 0,35 per gesprek). Zij kunnen je helpen met een betalingsregeling.

Je dient vervolgens zelf je nota in te dienen bij je zorgverzekeraar om voor vergoeding in aanmerking te komen.
Afspraken die niet minimaal 24 uur van te voren worden geannuleerd zullen in rekening worden gebracht.
Betalingsvoorwaarden vindt je hier


Niet tevreden?
Wij doen er alles aan om je klachten naar tevredenheid te behandelen. Mocht je echter niet tevreden zijn of een klacht hebben dan stellen wij het zeer op prijs als je ons dat kenbaar maakt zodat we kunnen bekijken en  kunnen oplossen.
De  p
odotherapeutische behandeling en de podotherapeutische zool en is therapeutische voorziening waarmee getracht wordt klachten te verminderen of weg te nemen
Indien je niet tevreden bent over het resultaat van de podotherapeutische zool of behandeling is het niet mogelijk je geld terug te vragen. Het gaat hier namelijk een niet om een niet goed functionerend consumentengoed. Een podotherapeutische zool is geen consumentengoed, maar een therapeutische voorziening, waarmee beoogd wordt klachten te verminderen of weg te nemen.
Ten aanzien van deze therapeutische voorziening is slechts een inspanningsverplichting van de zijde van de podotherapeut van toepassing. Te vergelijken met bijvoorbeeld een behandeling waarmee een fysiotherapeut bijvoorbeeld tracht knieklachten weg te nemen of te reduceren.

Vergoeding van je behandeling bij de podotherapeut.
Podotherapie wordt ruimschoots vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, waarbij het eigen risico niet van toepassing is en veelal geen verwijzingen van je (huis)arts meer nodig is. Sommige verzekeraars hebben een totaal bedrag voor voetzorg opgenomen, waar vanuit ook andere voerzorgverleners zoals de pedicure vergoed worden. Dit kan wel eens nadelig zijn voor de hoogte van de individuele vergoedingen wanneer je bij meerdere voetzorgverleners onder behandeling bent. Let hier op om verrassingen te voorkomen.

Kosten en vergoeding bij Diabetische voetzorg
Wanneer je zorgprofiel 2, 3 en 4 toegekend hebt gekregen en er een behandelplan is opgesteld door een podotherapeut komt je voetzorg in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering. De podotherapeut zal deze voetzorg rechtstreeks declareren bij de zorgverzekeraar.  Je ontvangt dan zelf geen factuur en je hoeft je podotherapeut of pedicure voor deze vastgestelde specialistische voetzorg dus zelf niet meer te betalen! Wanneer je met je pedicure afspreekt dat er meer voetzorg gewenst is dan de afgesproken specialistische zorg dan spreek je met de pedicure af wat je zelf nog moet betalen voor deze zorg aan je voeten. Je krijgt hiervoor dan een aparte rekening van de pedicure.
H
eb je ook podotherapeutische zolen of overige voetzorg nodig?
De hoogte van de vergoeding van uw podotherapeutische zolen of andere voetzorg is afhankelijk van
je aanvullende verzekering en verschilt per verzekeraar.

Kijk hiervoor je polis na of informeer bij je ziektekostenverzekering, voordat je een afspraak maakt met de podotherapeut.
Je kunt voor een overzicht ook op de website van onze beroepsvereniging kijken www.podotherapie.nl
of op zorgwijzer en  independer.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu