Aanmeettechnieken - Praktijk Podotherapie Ter Aar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Aanmeettechnieken

RS scan
Met de RS scan is het mogelijk digitaal het looppatroon te analyseren. Met een drukmeetsysteem die is aangesloten op een computer kunnen er zeer specifieke metingen worden verricht. Zo kunnen we onder andere de gaitline bekijken alsmede de drukverdeling onder de voet tijdens stand en tijdens de loopfase. Ook kan het effect van de therapie beoordeeld worden. De drukmeting kan ook belangrijke informatie geven over het impuls. Dit is met name belangrijk bij mensen met diabetes en neuropathie van de voeten.
De volgende metingen kunnen onder andere bekeken worden met de RS scan;

  • gaitline

  • voetdrukmeting tijdens stand-en loopfase

  • bewegingen van de voet zelf of van specifieke voetdelen

  • balans

  • effect van de therapie, zoals zool/ taping en orthese

  • impulsen

  • grafieken met duur en hoeveelheid van de belasting
Feeture
Wij gebruiken voor het aanmeten en het goed in beeld brengen van de voetvorm/stand de 2D scanner van Feeture, waar behalve eem mooie afdruk ook met een speciaal 3D tekenprogramma, de podotherapeut een ontwerp maakt voor een (steun-)zool. Deze wordt vervolgens met een computer aangestuurde freesmachine gefabriceerd en handmatig afgewerkt door het bedrijf Podomasters.Proform module en concept
De Proform Modules zijn thermoplastische zolen, die door  Dr. E. Contal uit Frankrijk zijn uitgevonden. Belangrijkste eigenschap is het hart van de inlegzool die ook gepatenteerd is. Hierdoor kan de inlegzool dun gehouden worden, maar toch de juiste stabiliteit en ondersteuning bieden. Er zijn diverse modules die ingezet kunnen worden naar pathologie en/of activiteit van de patiënt. Middels thermovorming is het mogelijk om extra correctie elementen toe te voegen. Door de thermovorming krijgt de Proform® Module een uiterst zuivere pasvorm, waardoor deze zeer comfortabel voor de patiënt aanvoelt.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu